Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rakott finomságok

Rakott zöldség

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rizst sós vízben megfőzzük. Amíg elkészül, előkészítjük a húst. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst és az apróra vágott fokhagymát. Amikor a hús barnulni kezd, beleöntjük a sűrített paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, és addig főzzük, amíg egyszer felforr. Egy másik serpenyőben a zöldségkeveréket kevés olajon megpároljuk. Amikor […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.03.20.

Hozzávalók

Elkészítése

A rizst sós vízben megfőzzük. Amíg elkészül, előkészítjük a húst.

A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst és az apróra vágott fokhagymát. Amikor a hús barnulni kezd, beleöntjük a sűrített paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, és addig főzzük, amíg egyszer felforr.

Egy másik serpenyőben a zöldségkeveréket kevés olajon megpároljuk.

Amikor a rizs elkészült, egy kiolajozott tepsibe vagy jénai tálba rétegezzük: először a rizs felét, majd az elkészült hús felét, erre a párolt zöldségkeverék felét tesszük. Ismételjük meg a rétegezést a megmaradt rizzsel, hússal és zöldségekkel.

A maradék zöldséget elkeverjük a tejföllel, és ezt a rétegek tetejére simítjuk. A tejfölös keverék tetejére bőségesen reszelünk sajtot.

Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára pirul.

Tálalás:

Forrón tálaljuk, friss salátával vagy savanyúsággal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is