Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet egy lábasban forralni kezdjük. Amikor felmelegedett, hozzáadjuk a vajat, és megvárjuk, amíg teljesen elolvad. Ezután a lisztet apránként a forró tejbe szórjuk, és folyamatos keverés mellett sűrű masszát főzünk. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat egyenként, végül belekeverjük a reszelt sajtot és a sót. A masszából kis gombócokat formázunk, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Balog Erika
Beküldte: 2013.03.21.

Hozzávalók

Kenéshez

A tálaláshoz

Elkészítése

A tejet egy lábasban forralni kezdjük. Amikor felmelegedett, hozzáadjuk a vajat, és megvárjuk, amíg teljesen elolvad. Ezután a lisztet apránként a forró tejbe szórjuk, és folyamatos keverés mellett sűrű masszát főzünk. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat egyenként, végül belekeverjük a reszelt sajtot és a sót.

A masszából kis gombócokat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. A gombócok tetejét felvert tojással megkenjük.

180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Tejföllel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is