Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és egy lábosba tesszük. Hozzáadjuk a vizet, és közepes lángon pároljuk. Amikor az alma kissé megpuhult, hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás pudingport, a darált kekszet és az őrölt fahéjat. Az egészet jól összeforraljuk, majd félretesszük hűlni. A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot, és tovább verjük, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.04.03.

Piskótához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítése

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és egy lábosba tesszük. Hozzáadjuk a vizet, és közepes lángon pároljuk. Amikor az alma kissé megpuhult, hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás pudingport, a darált kekszet és az őrölt fahéjat. Az egészet jól összeforraljuk, majd félretesszük hűlni.

A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot, és tovább verjük, amíg fényes és kemény nem lesz. Ezután hozzákeverjük a tojássárgájákat, és alaposan elkeverjük. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, majd óvatosan a tojásos keverékhez forgatjuk.

Egy közepes tepsit kibélelünk alufóliával. Az almás masszát egyenletesen eloszlatjuk az alján, majd ráöntjük a piskótamasszát. Az egészet előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült, a piskóta tetejét vékonyan meghintjük liszttel, hogy ne ragadjon a deszkára, majd óvatosan kiborítjuk a tepsiből, és lehúzzuk róla az alufóliát.

A tetejéhez a szénsavas vizet a kristálycukorral forrásig melegítjük. Közben a narancsszörpöt összekeverjük a vaníliás pudingporral, majd a forró vizet levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a szörpös pudingot. Az egészet visszatesszük a tűzre, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A még meleg pudingot egyenletesen az almás rétegre öntjük.

Miután a sütemény teljesen kihűlt, szeleteljük és tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is