Elkészítése
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. A tészta negyed részét a fagyasztóba tesszük, hogy később könnyen reszelhető legyen. A töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd a margarinnal és a porcukorral megpároljuk. A reszelt citromhéjat is hozzáadjuk az almához, hogy frissítő ízt kapjon.
A pudingport 1,5 dl vízzel simára keverjük, és besűrítjük vele az almás keveréket. Még langyos állapotban óvatosan összekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjével.
A tésztát közepesnél nagyobb, margarinnal kikent tepsibe nyújtjuk. Egyenletesen elosztjuk rajta az almás tölteléket, majd a fagyasztott tésztát a töltelék tetejére reszeljük. Előmelegített sütőben készre sütjük. Miután megsült, fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
