Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vajat az átszitált porcukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat és a vaníliaaromát. Végül a lisztet is belekeverjük, amíg egységes tésztát nem kapunk. A tésztát 10-es sima csővel ellátott habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe 2 centis félgömböket nyomunk belőle. Hagyjunk köztük helyet, mert a tészta sütés közben kissé terülni fog. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Nemeti Judit
Beküldte: 2013.03.28.

Hozzávalók

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítése

A vajat az átszitált porcukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat és a vaníliaaromát. Végül a lisztet is belekeverjük, amíg egységes tésztát nem kapunk. A tésztát 10-es sima csővel ellátott habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe 2 centis félgömböket nyomunk belőle. Hagyjunk köztük helyet, mert a tészta sütés közben kissé terülni fog.

Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 10 perc alatt készre sütjük. A sütemények féldomború, sima felületet kapnak. Hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt nérók alját sárgabaracklekvárral összeragasztjuk, így kapjuk meg a párosított formákat. Az étcsokoládét felolvasztjuk, és a sütemények tetejét megcsorgatjuk vele, hogy szép, ínycsiklandó díszítést kapjanak. 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nemeti Judit
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is