Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Piskóta elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, majd felváltva, óvatosan, széles mozdulatokkal a tojássárgás keveréket és a száraz hozzávalókat a tojáshabhoz adjuk. A masszát sütőpapírral bélelt 22×38 cm-es tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Andrea Élő
Beküldte: 2013.03.28.

Piskóta

Krém

Elkészítése

Piskóta elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, majd felváltva, óvatosan, széles mozdulatokkal a tojássárgás keveréket és a száraz hozzávalókat a tojáshabhoz adjuk. A masszát sütőpapírral bélelt 22×38 cm-es tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk.

Krém elkészítése:

Az alsó lapot meglocsoljuk a rumaroma felével. A meggyet leszűrjük, levét felfogjuk, és ha nincs 4 dl, vízzel kiegészítjük. A levet egy csomag pudingporral és 4 evőkanál porcukorral simára keverjük, majd kis lángon sűrűre főzzük. A maradék rumaromát is hozzákeverjük. Az alsó lapra öntjük a krémet, és egyenletesen megszórjuk a meggyel.

A maradék cukrot (8 evőkanálnyit) a tejjel elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék két csomag pudingport. Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a kemény habbá vert tejszínhabot óvatosan hozzákeverjük. A krém felét a meggyes piskótára kenjük, ráhelyezzük a második lapot, majd a tetejére simítjuk a maradék krémet.

Díszítés és pihentetés:

A torta tetejét tortadarával vagy reszelt csokoládéval megszórjuk. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Andrea Élő
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is