Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, az élesztőt (amit előzőleg kevés langyos, cukros tejben felfuttatunk), a sót, az evőkanál tejfölt, a rumot, és a vaníliás cukrot. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, amíg egységes, rugalmas tésztát kapunk. A tésztát cipóvá formázzuk, és hideg helyen fél órát pihentetjük. A pihentetett tésztát lisztezett felületen 3-4 mm […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
majornejulika
Beküldte: 2013.01.02.

Hozzávalók

Az élesztő felfuttatásához

Elkészítése

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, az élesztőt (amit előzőleg kevés langyos, cukros tejben felfuttatunk), a sót, az evőkanál tejfölt, a rumot, és a vaníliás cukrot. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, amíg egységes, rugalmas tésztát kapunk. A tésztát cipóvá formázzuk, és hideg helyen fél órát pihentetjük.

A pihentetett tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval hosszú csíkokat vágunk belőle.

Egy serpenyőben az étolajat felforrósítjuk, és a tésztacsíkokat aranybarnára sütjük. A kisült tésztát papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.

Tálalás előtt a tésztacsíkokat vaníliás porcukorral megszórjuk, és baracklekvárral kínáljuk. Frissen, langyosan a legfinomabb.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
majornejulika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is