Elkészítése
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, megmossuk és tetszés szerint feldaraboljuk. Három tojást keményre főzünk, majd felkockázunk. A szalonnát, két vöröshagymát és a medvehagymát apróra vágjuk, a sonkát és a főtt tojásokat szintén kockákra vágjuk. A rozskenyeret tejbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk.
A csirkecombokat megtisztítjuk, a bőrüket óvatosan fellazítjuk, és a combokat sóval bedörzsöljük. A maradék két vöröshagymát cikkekre vágjuk.
A szalonnát egy serpenyőben kipirítjuk, majd megdinszteljük rajta az aprított hagymát. Hozzáadjuk a sonkát, sóval, borssal és ételízesítővel ízesítjük, majd néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát, és még 4-5 percig dinszteljük, majd levesszük a tűzről. A keverékhez hozzáadjuk a kinyomkodott rozskenyeret, a nyers tojást és a felkockázott főtt tojást. Alaposan összedolgozzuk a tölteléket.
A fellazított csirkecombok bőre alá töltjük a tölteléket, majd a combokat tepsibe helyezzük. Mellé tesszük a cikkekre vágott vöröshagymát, és szárnyas fűszerrel megszórjuk. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük a tepsit alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben egy órán át sütjük. Az egy óra elteltével eltávolítjuk a fóliát, és sűrűn locsolgatva a combokat pirosra sütjük.
A salátához a zeller, újhagyma, paradicsom, kaliforniai paprika, cékla és retek feldarabolt keverékét enyhén megsózzuk, majd balzsamecettel és olívaolajjal meglocsoljuk.
A csirkecombokat a friss salátával együtt tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
