Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Húsvéti töltött csirkecomb friss salátával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, megmossuk és tetszés szerint feldaraboljuk. Három tojást keményre főzünk, majd felkockázunk. A szalonnát, két vöröshagymát és a medvehagymát apróra vágjuk, a sonkát és a főtt tojásokat szintén kockákra vágjuk. A rozskenyeret tejbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk, a bőrüket óvatosan fellazítjuk, és a combokat sóval bedörzsöljük. A maradék két […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.04.02.

Hozzávalók 6 személyre

A salátához

Elkészítése

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, megmossuk és tetszés szerint feldaraboljuk. Három tojást keményre főzünk, majd felkockázunk. A szalonnát, két vöröshagymát és a medvehagymát apróra vágjuk, a sonkát és a főtt tojásokat szintén kockákra vágjuk. A rozskenyeret tejbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk.

A csirkecombokat megtisztítjuk, a bőrüket óvatosan fellazítjuk, és a combokat sóval bedörzsöljük. A maradék két vöröshagymát cikkekre vágjuk.

A szalonnát egy serpenyőben kipirítjuk, majd megdinszteljük rajta az aprított hagymát. Hozzáadjuk a sonkát, sóval, borssal és ételízesítővel ízesítjük, majd néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát, és még 4-5 percig dinszteljük, majd levesszük a tűzről. A keverékhez hozzáadjuk a kinyomkodott rozskenyeret, a nyers tojást és a felkockázott főtt tojást. Alaposan összedolgozzuk a tölteléket.

A fellazított csirkecombok bőre alá töltjük a tölteléket, majd a combokat tepsibe helyezzük. Mellé tesszük a cikkekre vágott vöröshagymát, és szárnyas fűszerrel megszórjuk. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük a tepsit alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben egy órán át sütjük. Az egy óra elteltével eltávolítjuk a fóliát, és sűrűn locsolgatva a combokat pirosra sütjük.

A salátához a zeller, újhagyma, paradicsom, kaliforniai paprika, cékla és retek feldarabolt keverékét enyhén megsózzuk, majd balzsamecettel és olívaolajjal meglocsoljuk.

A csirkecombokat a friss salátával együtt tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is