Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Cseh fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet egy nagy tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk és beleöntünk 2 dl langyos tejet, melybe a cukrot és a morzsolt élesztőt beletesszük.Kissé megkelesztjük, majd ehhez a kovászhoz hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, sót és a maradék tejet, az egészet fakanállal vagy robotgéppel jól összedolgozzuk. Egészen gyenge, lágy tésztát kapunk, amelyet 45 percig kelesztünk.Hozzákeverjük a felvert […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.02.05.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet egy nagy tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk és beleöntünk 2 dl langyos tejet, melybe a cukrot és a morzsolt élesztőt beletesszük.Kissé megkelesztjük, majd ehhez a kovászhoz hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, sót és a maradék tejet, az egészet fakanállal vagy robotgéppel jól összedolgozzuk. Egészen gyenge, lágy tésztát kapunk, amelyet 45 percig kelesztünk.Hozzákeverjük a felvert tojások habját, majd néhány percig még kelesztjük.Forró zsiradékba szaggatunk zsíros vagy olajos kanállal pogácsákat, melyeknek mind a két oldalát megsütjük. Cukorral meghintve, lekvárral még melegen tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is