Elkészítése
A süllő elkészítése:
A süllő szeleteket alaposan sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk pihenni legalább egy órát, hogy az ízek jól átjárják a halat. A lisztet keverjük össze a pirospaprikával, majd a halszeleteket alaposan forgassuk bele a paprikás lisztbe. Forró olajban mindkét oldalukat süssük aranybarnára. Papírtörlőre szedve itassuk le a felesleges olajat.
A majonézes burgonyasaláta elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és vékony karikákra szeleteljük. A vöröshagymát és a lilahagymát szintén karikákra vágjuk, a fokhagymát apróra daraboljuk. A tejfölt keverjük össze a majonézzel és a mustárral, ízesítsük sóval, borssal és citromlével. Adjuk hozzá a feldarabolt csemegeuborkát és a kisebb darabokra vágott trappista sajtot.
A burgonyát rétegezzük egy tálba a hagymakarikákkal, majd öntsük rá az elkészített öntetet. Alaposan keverjük össze, hogy mindenhol bevonja a burgonyát. Takarjuk le, és hagyjuk hűtőben pihenni legalább pár órát, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás:
A sült süllőt a hűtött majonézes burgonyasalátával kínáljuk. Jó étvágyat!
