Elkészítése
A burgonyát megfőzzük, majd burgonyanyomón átnyomjuk, és hagyjuk hűlni. Az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a sót, az élesztőt, a margarint, a tejfölt és a kihűlt burgonyát. Az egészet alaposan összedolgozzuk, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk.
A tepsit zsírral vagy vajjal vékonyan kikenjük. A tésztát gyúródeszkán kinyújtjuk körülbelül 1 cm vastagra, majd derelyevágóval téglalapokra vágjuk. A téglalapokat a tepsibe helyezzük, egymástól kis távolságot hagyva.
A tetejüket megkenjük felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal. A sütiket előmelegített sütőben, 200 fokon körülbelül 15-20 percig sütjük.
A kész pogácsákat rácsra téve hűtjük, hogy az aljuk ne nedvesedjen át.
