Elkészítése
Az alapanyagokat (liszt, margarin, porcukor, tojássárgája, tejföl és sütőpor) összegyúrjuk, amíg egynemű, rugalmas tésztát kapunk. A tésztát kisebb adagokban kosárka formákba vagy muffin formákba nyomkodjuk. A formákat nem szükséges kivajazni, mert a tészta kellően zsíros.
A tésztakosárkák közepébe egy kevés baracklekvárt teszünk, körülbelül fél teáskanálnyit.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, és óvatosan beleforgatjuk a darált diót. Ezzel a habos diós keverékkel megtöltjük a kosarakat, úgy, hogy a töltelék kissé kiemelkedjen a kosarakból.
Az előmelegített sütőt 180°C-ra állítjuk, és alsó-felső sütés mellett körülbelül 10-12 perc alatt megsütjük a kosárkákat.
Miután kivettük a sütőből, a formákból még melegen óvatosan kiforgatjuk a süteményeket, és rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni. A kosárkák frissen, vagy akár másnap is tálalhatók, mivel a töltelék finoman összeérik a tésztával.

