Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az alapanyagokat (liszt, margarin, porcukor, tojássárgája, tejföl és sütőpor) összegyúrjuk, amíg egynemű, rugalmas tésztát kapunk. A tésztát kisebb adagokban kosárka formákba vagy muffin formákba nyomkodjuk. A formákat nem szükséges kivajazni, mert a tészta kellően zsíros. A tésztakosárkák közepébe egy kevés baracklekvárt teszünk, körülbelül fél teáskanálnyit. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.04.02.

Hozzávalók

Töltelék

Kenéshez

Elkészítése

Az alapanyagokat (liszt, margarin, porcukor, tojássárgája, tejföl és sütőpor) összegyúrjuk, amíg egynemű, rugalmas tésztát kapunk. A tésztát kisebb adagokban kosárka formákba vagy muffin formákba nyomkodjuk. A formákat nem szükséges kivajazni, mert a tészta kellően zsíros.

A tésztakosárkák közepébe egy kevés baracklekvárt teszünk, körülbelül fél teáskanálnyit.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, és óvatosan beleforgatjuk a darált diót. Ezzel a habos diós keverékkel megtöltjük a kosarakat, úgy, hogy a töltelék kissé kiemelkedjen a kosarakból.

Az előmelegített sütőt 180°C-ra állítjuk, és alsó-felső sütés mellett körülbelül 10-12 perc alatt megsütjük a kosárkákat.

Miután kivettük a sütőből, a formákból még melegen óvatosan kiforgatjuk a süteményeket, és rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni. A kosárkák frissen, vagy akár másnap is tálalhatók, mivel a töltelék finoman összeérik a tésztával.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is