Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásfehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük, majd a cukrot fokozatosan hozzáadjuk. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojások sárgáját. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd felváltva az étolajjal a tojásos keverékhez adjuk. Az egészet óvatosan egyneművé dolgozzuk, hogy ne törjön össze a hab. A tésztamasszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kulik Orsolya
Beküldte: 2013.04.03.

Tésztához

Krémhez

Máz

Elkészítése

A tojásfehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük, majd a cukrot fokozatosan hozzáadjuk. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojások sárgáját. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd felváltva az étolajjal a tojásos keverékhez adjuk. Az egészet óvatosan egyneművé dolgozzuk, hogy ne törjön össze a hab.

A tésztamasszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel körülbelül 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta átsült-e. A megsült tésztát hagyjuk teljesen kihűlni.

A krém elkészítése:

A margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Ezután a túrót hozzáadjuk, és sima, egynemű krémet készítünk. A kihűlt tészta tetejére egyenletesen rákenjük a túrókrémet.

A máz elkészítése:

A pudingporokat elkeverjük egy kevés Fantával, hogy csomómentes legyen. A maradék Fantát közepes lángon felforraljuk, majd beleöntjük a pudingos keveréket. Folyamatosan kevergetve besűrítjük, majd kicsit hagyjuk hűlni. A még meleg mázat óvatosan a túrókrém tetejére simítjuk.

A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a máz teljesen megdermedjen. Tálalás előtt vizes késsel szeleteljük, hogy szép, tiszta szeleteket kapjunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kulik Orsolya
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is