Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható, lágy tésztát kapjunk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és egyenként 32×32 cm-es lapokra nyújtjuk. A lapokat sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk őket teljesen kihűlni. Az egyik lapot összetörjük, morzsásra. A margarint habosra keverjük a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.04.10.

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható, lágy tésztát kapjunk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és egyenként 32×32 cm-es lapokra nyújtjuk. A lapokat sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk őket teljesen kihűlni.

Az egyik lapot összetörjük, morzsásra. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport, a rumot vagy rumaromát, a lekvárt, és az összetört lapot. Az egészet alaposan összekeverjük, hogy egységes krémet kapjunk.

A másik két lapot vékonyan megkenjük lekvárral. Az egyik lapra egyenletesen rákenjük a kakaós krémet, majd a másik lekváros lapot a tetejére helyezzük, lekváros oldalával lefelé.

A tojásfehérjéket gőz fölött kemény habbá verjük a cukorral. Ehhez egy hőálló tálat forrásban lévő víz fölé helyezünk úgy, hogy a tál alja ne érjen a vízhez. A cukrot fokozatosan adjuk hozzá, miközben folyamatosan verjük a habot, amíg kemény csúcsokat nem kapunk.

A cukros habot a sütemény tetejére simítjuk, és ízlés szerint marcipán tojásokkal díszítjük. A süteményt hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a hab megszilárduljon.

Tálalás előtt szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is