Elkészítése
Az olajat egy nagy lábasban közepes lángon felmelegítjük, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Ezután hozzáadjuk az apró kockákra vágott sárgarépát és cukkinit. Az egészet pár percig pároljuk, majd hozzáöntünk fél dl húsleves alaplevet, és lefedve addig pároljuk, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak.
Amikor a répa és a cukkini megpuhult, hozzáadjuk a maradék alaplevet, a kakukkfüvet, a bazsalikomot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az egészet közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
A lábas tartalmát botmixerrel vagy turmixgépben simára turmixoljuk. Ezután hozzáöntjük a főzőtejszínt, és lassú tűzön összeforraljuk a levest, hogy krémes állagot kapjon.
A levest forrón tálaljuk, pirított kenyérkockákkal megszórva. Ízlés szerint friss bazsalikomlevelekkel díszíthetjük.
