Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kacsa

Szárnyas receptek

Tepsiben sült kacsacomb

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kacsacombokat megmossuk, majd papírtörlővel alaposan megszárítjuk. A bőrét éles késsel óvatosan beirdaljuk, ügyelve, hogy ne vágjunk bele a húsba. A combokat sóval, borssal és majoránnával alaposan bedörzsöljük, majd hagyjuk állni 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek. Közben a burgonyát és a batátát meghámozzuk, hosszában négyfelé vágjuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, de egészben hagyjuk. Egy tepsit […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.04.03.

Hozzávalók

Továbbá

Elkészítése

A kacsacombokat megmossuk, majd papírtörlővel alaposan megszárítjuk. A bőrét éles késsel óvatosan beirdaljuk, ügyelve, hogy ne vágjunk bele a húsba. A combokat sóval, borssal és majoránnával alaposan bedörzsöljük, majd hagyjuk állni 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.

Közben a burgonyát és a batátát meghámozzuk, hosszában négyfelé vágjuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, de egészben hagyjuk.

Egy tepsit vékonyan megolajozunk (kb. 2-3 evőkanál olajjal), majd a kacsacombokat bőrös oldalukkal felfelé a tepsibe helyezzük. A combok közé rakjuk a burgonyát, batátát és a fokhagymagerezdeket. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk az őrölt korianderrel. A zöldségek közé tesszük a rozmaringágakat, hogy aromát adjanak a sülő húsnak és zöldségeknek.

A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük. Először 200 fokon sütjük 15 percig, majd a hőfokot 180 fokra csökkentjük, és további 45-50 percig sütjük, amíg a hús megpuhul.

A sütési idő vége felé eltávolítjuk a fóliát, és 10-15 perc alatt rápirítunk a kacsacombok bőrére, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz.

A megsült kacsacombokat és zöldségeket tálalótálra tesszük, és savanyúsággal vagy párolt lila káposztával kínáljuk. Ez az ízletes, tartalmas étel tökéletes választás egy kiadós ebédhez!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is