Elkészítése
A kacsacombokat megmossuk, majd papírtörlővel alaposan megszárítjuk. A bőrét éles késsel óvatosan beirdaljuk, ügyelve, hogy ne vágjunk bele a húsba. A combokat sóval, borssal és majoránnával alaposan bedörzsöljük, majd hagyjuk állni 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Közben a burgonyát és a batátát meghámozzuk, hosszában négyfelé vágjuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, de egészben hagyjuk.
Egy tepsit vékonyan megolajozunk (kb. 2-3 evőkanál olajjal), majd a kacsacombokat bőrös oldalukkal felfelé a tepsibe helyezzük. A combok közé rakjuk a burgonyát, batátát és a fokhagymagerezdeket. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk az őrölt korianderrel. A zöldségek közé tesszük a rozmaringágakat, hogy aromát adjanak a sülő húsnak és zöldségeknek.
A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük. Először 200 fokon sütjük 15 percig, majd a hőfokot 180 fokra csökkentjük, és további 45-50 percig sütjük, amíg a hús megpuhul.
A sütési idő vége felé eltávolítjuk a fóliát, és 10-15 perc alatt rápirítunk a kacsacombok bőrére, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz.
A megsült kacsacombokat és zöldségeket tálalótálra tesszük, és savanyúsággal vagy párolt lila káposztával kínáljuk. Ez az ízletes, tartalmas étel tökéletes választás egy kiadós ebédhez!
