Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt 1 dl langyos tejben elkeverjük 1 teáskanál cukorral és 2 evőkanál liszttel. Lefedve, meleg helyen körülbelül 10-15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet egy nagy dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a csipet sót, a tojássárgákat, a lágy vajat, a maradék tejet és a felfuttatott élesztőt. A hozzávalókat sima, rugalmas tésztává gyúrjuk. A tésztát letakarva, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.04.03.

Hozzávalók

Tetejére

Elkészítése

Az élesztőt 1 dl langyos tejben elkeverjük 1 teáskanál cukorral és 2 evőkanál liszttel. Lefedve, meleg helyen körülbelül 10-15 perc alatt felfuttatjuk.

A lisztet egy nagy dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a csipet sót, a tojássárgákat, a lágy vajat, a maradék tejet és a felfuttatott élesztőt. A hozzávalókat sima, rugalmas tésztává gyúrjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen körülbelül 20 percig kelesztjük, amíg a duplájára nő.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, majd 32 egyenlő részre osztjuk. Minden darabot kb. 15 cm hosszú rudakká sodrunk, és brióssá formázunk (például csigavonalban feltekerjük).

A briósokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, egymástól távolabb, hogy legyen helyük megkelni. A tojást egy kevés vízzel felverjük, és a briósokat megkenjük. Ezután letakarva újabb 40 percig kelesztjük.

A második kelesztés után ismét lekenjük a briósokat a felvert tojással, majd megszórjuk a tetejüket kristálycukorral.

A sütőt előmelegítjük 210 fokra, és a briósokat körülbelül 15-20 perc alatt készre sütjük. A pontos sütési idő a briós méretétől és a sütőtől függ, ezért figyeljük a sütés vége felé.

Miután elkészültek, hagyjuk kissé kihűlni, és melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk

Ezek a puha, édes briósok tökéletesek reggelire vagy uzsonnára!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is