Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Somlói galuskák

Sütemény receptek

Somlói galuska / Eredeti /

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Vaníliakrém: A pudingport, a cukrot, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot egy kevés hideg tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a pudingos keveréket. Habverővel kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A langyos krémbe óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Puncsöntet: A cukrot a vízzel felforraljuk, majd levesszük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Lasancz Gabriella
Beküldte: 2013.04.15.

Piskótához

Vanília krémhez

Puncs öntethez

Csokoládé öntet

Szóráshoz

Tálaláshoz

Elkészítése

Vaníliakrém:

A pudingport, a cukrot, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot egy kevés hideg tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a pudingos keveréket. Habverővel kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A langyos krémbe óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Puncsöntet:

A cukrot a vízzel felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a mazsolát, a reszelt citrom- és narancshéjat, valamint a rumot vagy aromát. Hűlni hagyjuk.

Csokoládéöntet:

A vizet a cukorral és a kakaóporral felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a rumot vagy aromát. Tálalásig hűtőben tároljuk.

Piskóta:

A tojássárgákat a cukorral és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, három lapra vágjuk.

Rétegezés:

Az első piskótalapot meglocsoljuk a puncsöntettel. A második lapra a vaníliakrémet kenjük, majd rátesszük a harmadik lapot, amelyet megszórunk durvára vágott dióval. Az összeállított süteményt lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás:

Evőkanállal 3-4 galuskát szaggatunk a süteményből, tányérra helyezzük, frissen felvert tejszínhabot kanalazunk rá, és meglocsoljuk csokoládéöntettel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Lasancz Gabriella
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is