Elkészítése
Tészta:
A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Amikor a hab már nagyon kemény, óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet, hogy a hab ne törjön össze. Egy 24 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük, és előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt és kettévágjuk.
Krém:
A tej 3/4 részét (6 dl) mikróban vagy lábasban forrósítjuk fel. A maradék 2 dl tejben csomómentesre keverjük a tojássárgákat, a vaníliás pudingport és a lisztet. Folyamatos keverés mellett lassan hozzáöntjük a forró tejhez, majd közepes lángon sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni, időnként megkeverve, hogy ne bőrösödjön.
A puha margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt tojáskrémet apránként hozzáadjuk, miközben kézi mixerrel alaposan összedolgozzuk.
Összeállítás:
Az egyik tortalapot egy nagyobb tálra helyezzük, és köré illesztjük a tortaforma oldalát. A krém 3/4 részét az alsó lapra kenjük, majd rátesszük a másik tortalapot, és a tetejét is bekenjük a maradék krémmel. Egy kevés krémet hagyunk az oldalára is.
Hűtőben alaposan lehűtjük, majd a tortaforma oldalát eltávolítjuk, és a maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát.
Díszítés:
A fehér csokoládét nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a torta oldalát egyenletesen beszórjuk vele. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd habgaluskákat kanalazunk a torta tetejére.
