Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kávés sütik

Sütemény receptek

Tiramisu / Eredeti Olasz /

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Lefőzzük az erős fekete kávét, és hozzáadunk 1-2 csepp rumaromát. A kávét hagyjuk kihűlni. A babapiskótákat egyenként gyorsan megmártjuk a kávéban, ügyelve arra, hogy ne ázzanak el, majd egy jénai tál aljára sorba rakjuk őket. A mascarponét összekeverjük a habtejszínnel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgákkal, hogy sima krémet kapjunk. A tojásfehérjéket kemény […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Lasancz Gabriella
Beküldte: 2013.04.08.

Hozzávalók

Elkészítése

Lefőzzük az erős fekete kávét, és hozzáadunk 1-2 csepp rumaromát. A kávét hagyjuk kihűlni. A babapiskótákat egyenként gyorsan megmártjuk a kávéban, ügyelve arra, hogy ne ázzanak el, majd egy jénai tál aljára sorba rakjuk őket.

A mascarponét összekeverjük a habtejszínnel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgákkal, hogy sima krémet kapjunk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan, több részletben a mascarponés krémbe forgatjuk, hogy a hab ne törjön össze.

A krém felét egyenletesen elosztjuk a babapiskótákon. Ezután egy újabb réteg kávéba mártott babapiskótát helyezünk rá, majd befedjük a maradék krémmel.

A tetejét bőségesen megszórjuk szitált keserű kakaóporral, és egy kevés reszelt étcsokoládéval díszítjük. A tiramisut legalább fél napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tipp: Az igazi tiramisu intenzívebb ízvilágot nyer, ha frissen főzött espresso kávéval és valódi rum használatával készítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Lasancz Gabriella
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is