Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Parajos galuska

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A parajpürét szobahőmérsékleten felengedjük, majd a keletkezett lével együtt egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lisztet és fél kiskanálnyi sót, a tojásokat ráöntjük, és annyi hideg vízzel dolgozzuk össze, hogy a hagyományos galuskához hasonló állagot kapjunk. Egy nagyobb lábasban enyhén sós vizet forralunk, és belecsorgatjuk a galuskát. A galuska akkor kész, amikor feljön a víz felszínére, […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.02.08.

Hozzávalók

A mártáshoz

Elkészítése

A parajpürét szobahőmérsékleten felengedjük, majd a keletkezett lével együtt egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lisztet és fél kiskanálnyi sót, a tojásokat ráöntjük, és annyi hideg vízzel dolgozzuk össze, hogy a hagyományos galuskához hasonló állagot kapjunk. Egy nagyobb lábasban enyhén sós vizet forralunk, és belecsorgatjuk a galuskát. A galuska akkor kész, amikor feljön a víz felszínére, és még 1-2 percig főzzük. Ezután leszűrjük, jól lecsöpögtetjük, és az olajjal összeforgatjuk, hogy ne ragadjon össze.

Közben elkészítjük a mártást is. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy kis lábasban ropogósra sütjük. A főzőtejszínt és a krémsajtot hozzáadjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, és éppen csak egyet forralunk rajta.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is