Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit (tojássárgája, porcukor, vaj, zsír, liszt, csipet só, sütőpor, kevés tej) összekeverjük, hogy lágy, formázható tésztát kapjunk. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a kezünkkel egyenletesen belenyomkodjuk. A tészta tetejét egyenletesen megkenjük lekvárral, például barack- vagy szilvalekvárral. A diós masszához a porcukrot, a darált diót, a tojásokat és a vaníliás cukrot […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.04.07.

A tésztához

A diós massza hozzávalói

Megkenni a tésztát

Elkészítése

A tészta hozzávalóit (tojássárgája, porcukor, vaj, zsír, liszt, csipet só, sütőpor, kevés tej) összekeverjük, hogy lágy, formázható tésztát kapjunk. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a kezünkkel egyenletesen belenyomkodjuk.

A tészta tetejét egyenletesen megkenjük lekvárral, például barack- vagy szilvalekvárral.

A diós masszához a porcukrot, a darált diót, a tojásokat és a vaníliás cukrot alaposan összekeverjük. A masszát a lekváros rétegre simítjuk.

Az előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 25-30 perc alatt készre sütjük, amíg a dióréteg aranybarnára sül.

Tálalás:

A süteményt teljesen kihűtjük, majd szeletekre vágva kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is