Elkészítése
Tészta:
A lisztet összekeverjük a cukorral, a sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk a hideg vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd puha, könnyen gyúrható tésztát készítünk. A tésztát folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább 30 percre.
Krém:
A pudingporokat és a tojássárgákat kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet. Alacsony lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük a krémet. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot, és alaposan elkeverjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a kihűlt krémet habosra keverjük a vajjal.
Hab:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A durvára vágott diót előkészítjük.
Sütés:
A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik felét sütőpapíron, enyhén lisztezett felületen a tepsi méretére (kb. 20×30 cm) nyújtjuk. A tésztát a sütőpapírral együtt tepsire helyezzük, megkenjük sárgabaracklekvárral, rákenjük a hab felét, majd megszórjuk a dió felével.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10-13 perc alatt aranybarnára sütjük. A másik tésztadarabot ugyanezzel a módszerrel készítjük el.
Összeállítás:
Az első habos-diós lapot egy tálcára helyezzük, és egyenletesen megkenjük a vaníliás krém felével. Ráhelyezzük a második habos-diós lapot, és a maradék krémet a tetejére simítjuk. A krémréteget tetszés szerint díszíthetjük dióval vagy porcukorral.
Hűtés és tálalás:
A süteményt legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a krém megszilárduljon. Éles késsel szeletekre vágva kínáljuk.
