Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A lisztet összekeverjük a cukorral, a sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk a hideg vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd puha, könnyen gyúrható tésztát készítünk. A tésztát folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább 30 percre. Krém: A pudingporokat és a tojássárgákat kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet. Alacsony lángon, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Barna Pap Monika
Beküldte: 2013.04.08.

Tésztához

Töltelékhez

Habhoz

Kenéshez

Elkészítése

Tészta:

A lisztet összekeverjük a cukorral, a sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk a hideg vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd puha, könnyen gyúrható tésztát készítünk. A tésztát folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább 30 percre.

Krém:

A pudingporokat és a tojássárgákat kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet. Alacsony lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük a krémet. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot, és alaposan elkeverjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a kihűlt krémet habosra keverjük a vajjal.

Hab:

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A durvára vágott diót előkészítjük.

Sütés:

A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik felét sütőpapíron, enyhén lisztezett felületen a tepsi méretére (kb. 20×30 cm) nyújtjuk. A tésztát a sütőpapírral együtt tepsire helyezzük, megkenjük sárgabaracklekvárral, rákenjük a hab felét, majd megszórjuk a dió felével.

180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10-13 perc alatt aranybarnára sütjük. A másik tésztadarabot ugyanezzel a módszerrel készítjük el.

Összeállítás:

Az első habos-diós lapot egy tálcára helyezzük, és egyenletesen megkenjük a vaníliás krém felével. Ráhelyezzük a második habos-diós lapot, és a maradék krémet a tetejére simítjuk. A krémréteget tetszés szerint díszíthetjük dióval vagy porcukorral.

Hűtés és tálalás:

A süteményt legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a krém megszilárduljon. Éles késsel szeletekre vágva kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Barna Pap Monika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is