Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztát forró, sós, lobogó vízben megfőzzük. Ha elkészült, leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, majd hagyjuk lecsepegni. A Fekete-erdő sonkát apró kockákra vágjuk, és egy evőkanál olajon enyhén megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a tojássárgákat pedig a vajjal habosra keverjük. A tojássárgájás keverékhez hozzáadjuk a tejfölt, majd óvatosan beleforgatjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.04.08.

Hozzávalók

A tepsi kikenéséhez

Elkészítése

A tésztát forró, sós, lobogó vízben megfőzzük. Ha elkészült, leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, majd hagyjuk lecsepegni.

A Fekete-erdő sonkát apró kockákra vágjuk, és egy evőkanál olajon enyhén megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni.

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a tojássárgákat pedig a vajjal habosra keverjük. A tojássárgájás keverékhez hozzáadjuk a tejfölt, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habját. Ezután hozzákeverjük a kihűlt pirított sonkát, végül az egészet összeforgatjuk a főtt tésztával.

Egy 20×30 cm-es tepsit vékonyan kikenünk olajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával. A tésztás keveréket a tepsibe simítjuk, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is