Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 32×32 cm-es lappá nyújtjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük, és 180 fokos sütőben 5-7 percig elősütjük. A töltelékhez a darált mákot kevés tejjel összekeverjük és puhára főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kristálycukrot és kevés citromlevet. Alaposan elkeverjük. Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből, megkenjük egyenletesen a lekvárral, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.04.09.

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 32×32 cm-es lappá nyújtjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük, és 180 fokos sütőben 5-7 percig elősütjük.

A töltelékhez a darált mákot kevés tejjel összekeverjük és puhára főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kristálycukrot és kevés citromlevet. Alaposan elkeverjük.

Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből, megkenjük egyenletesen a lekvárral, majd rásimítjuk a máktölteléket. Visszatesszük a sütőbe, és 5-8 percig tovább sütjük.

Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és kevés citromlevet, majd addig verjük, amíg a hab jó kemény és fényes lesz.

Amikor a mák már kissé megsült a tésztán, a habot kanalanként a tetejére tesszük, és egyenletesen elsimítjuk. A süteményt visszatesszük a sütőbe, és néhány percig sütjük, amíg a hab enyhén megszilárdul és világos színt kap.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is