Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lebbencstésztát kisebb darabokra tördeljük. Egy lábosban az evőkanálnyi zsíron aranybarnára pirítjuk a tésztát. Levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, és azonnal felöntjük körülbelül egy liter vízzel (vagy húsleves alappal, ha van). A burgonyát, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret kisebb kockákra vagy karikákra vágjuk, majd a leveshez adjuk. A paradicsomot és a paprikát is felszeleteljük, és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.04.09.

Hozzávalók

Elkészítése

A lebbencstésztát kisebb darabokra tördeljük. Egy lábosban az evőkanálnyi zsíron aranybarnára pirítjuk a tésztát. Levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, és azonnal felöntjük körülbelül egy liter vízzel (vagy húsleves alappal, ha van).

A burgonyát, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret kisebb kockákra vagy karikákra vágjuk, majd a leveshez adjuk. A paradicsomot és a paprikát is felszeleteljük, és hozzáadjuk a fővő leveshez. Ízlés szerint sóval, borssal és egy kevés ételízesítővel fűszerezzük.

A levest közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek és a tészta teljesen meg nem puhulnak. Tálaláskor a tetejére friss, aprított petrezselyemzöldet szórunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is