Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Töltött burgonya és gomba

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A töltelékhez összekeverjük a túrót, a mustárt, a majonézt, a tejfölt, valamint ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a gomba szárát és a kikapart belsejét. A gombákat alaposan megmossuk és óvatosan kikaparjuk a belsejüket, hogy helyet csináljunk a tölteléknek. A gombafejeket besózzuk, majd betöltjük a túrós keverékkel. A megtöltött gombákat fóliába […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.04.12.

Hozzávalók

Elkészítése

A töltelékhez összekeverjük a túrót, a mustárt, a majonézt, a tejfölt, valamint ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a gomba szárát és a kikapart belsejét.

A gombákat alaposan megmossuk és óvatosan kikaparjuk a belsejüket, hogy helyet csináljunk a tölteléknek. A gombafejeket besózzuk, majd betöltjük a túrós keverékkel. A megtöltött gombákat fóliába tesszük.

A burgonyákat megmossuk, majd hosszában és keresztben bevágjuk. Besózzuk, és fóliából készített csónakokba helyezzük. A bevágásokat kissé szétfeszítjük, vigyázva, hogy ne sérüljön meg a héjuk. A burgonyák belsejét is megtöltjük a túrós keverékkel, majd a tetejére reszelt sajtot, színes borsot és szárított chili paprikát szórunk.

A töltött zöldségeket előmelegített sütőbe tesszük (175 °C). A burgonyákat alufóliával lefedjük, hogy egyenletesen puhuljanak. Sütés közben időnként villával elvezetjük az aljukon összegyűlt folyadékot.

A gombák gyorsabban elkészülnek, ezért azokat hamarabb kivesszük. A burgonyákról a sütés vége előtt levesszük az alufóliát, hogy szépen megpiruljanak. Mielőtt kivennénk a burgonyákat, tejfölt kanalazunk rájuk, és néhány percig még sütjük.

Tálalás előtt ellenőrizzük az ízeket, és ha szükséges, utólag fűszerezzük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is