Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Ropogtatnivalók

Sós sütemények

Medvehagymás túrós rudacska

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta elkészítése: Egy nagy tálban összegyúrjuk a lisztet, a túrót, a margarint, a tojások sárgáját, az élesztőt és a sót, amíg egynemű, rugalmas tésztát kapunk. A tésztát letakarva 30 percre hűtőbe tesszük pihenni. Hajtogatás és medvehagyma rétegezése: A hűtött tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. A tojásfehérjével lekenjük, majd megszórjuk az apróra vágott medvehagyma felével. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Balog Erika
Beküldte: 2013.04.14.

Hozzávalók

Kenéshez

Elkészítése

Tészta elkészítése:

Egy nagy tálban összegyúrjuk a lisztet, a túrót, a margarint, a tojások sárgáját, az élesztőt és a sót, amíg egynemű, rugalmas tésztát kapunk. A tésztát letakarva 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.

Hajtogatás és medvehagyma rétegezése:

A hűtött tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. A tojásfehérjével lekenjük, majd megszórjuk az apróra vágott medvehagyma felével. A tészta két oldalát egymásra hajtjuk, mintha egy könyvet csuknánk be.

Az így hajtogatott tésztát ismét lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk a maradék medvehagymával, majd újra összehajtjuk. Ezután a tésztát óvatosan kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal, ha szeretnénk.

Formázás és sütés:

A kinyújtott tésztából éles késsel vagy pizza vágóval rudacskákat vágunk. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd előmelegített sütőben 200 °C-on 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is