Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk, amíg egynemű, sima állagú nem lesz. A tésztát folpackba csomagoljuk, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy pihenjen és könnyen kezelhető legyen. Töltelék: Másnap a töltelékhez a túrót áttörjük, és elkeverjük a porcukorral, a tojások sárgájával és a tejföllel. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KusLinda
Beküldte: 2013.04.15.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

Tészta:

A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk, amíg egynemű, sima állagú nem lesz. A tésztát folpackba csomagoljuk, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy pihenjen és könnyen kezelhető legyen.

Töltelék:

Másnap a töltelékhez a túrót áttörjük, és elkeverjük a porcukorral, a tojások sárgájával és a tejföllel. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós masszához forgatjuk, hogy légies legyen.

Összeállítás:

A tészta felét lisztezett felületen kinyújtjuk, és egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsi alját kibéleljük vele (kb. 22×30 cm-es tepsi ideális). Rásimítjuk a túrós tölteléket. A tészta másik felét nagy lyukú reszelővel a töltelék tetejére reszeljük, hogy morzsás hatást érjünk el.

Sütés:

Előmelegített sütőben 200 °C-on 10 percig sütjük, majd a hőfokot 170 °C-ra csökkentjük, és további 25-30 percig sütjük, amíg a tészta aranybarnára pirul, és a töltelék megszilárdul.

Tálalás:

A süteményt hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük. Porcukorral megszórva vagy friss gyümölcsökkel díszítve kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KusLinda
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is