Elkészítése
Tészta:
A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk, amíg egynemű, sima állagú nem lesz. A tésztát folpackba csomagoljuk, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy pihenjen és könnyen kezelhető legyen.
Töltelék:
Másnap a töltelékhez a túrót áttörjük, és elkeverjük a porcukorral, a tojások sárgájával és a tejföllel. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós masszához forgatjuk, hogy légies legyen.
Összeállítás:
A tészta felét lisztezett felületen kinyújtjuk, és egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsi alját kibéleljük vele (kb. 22×30 cm-es tepsi ideális). Rásimítjuk a túrós tölteléket. A tészta másik felét nagy lyukú reszelővel a töltelék tetejére reszeljük, hogy morzsás hatást érjünk el.
Sütés:
Előmelegített sütőben 200 °C-on 10 percig sütjük, majd a hőfokot 170 °C-ra csökkentjük, és további 25-30 percig sütjük, amíg a tészta aranybarnára pirul, és a töltelék megszilárdul.
Tálalás:
A süteményt hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük. Porcukorral megszórva vagy friss gyümölcsökkel díszítve kínáljuk.
