Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Medvehagyma krémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A medvehagymát és az újhagymát alaposan megmossuk és apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és kisebb kockákra daraboljuk. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, és megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott medvehagymát és újhagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, és felöntjük a zöldség alaplével. A levest közepes lángon főzzük, amíg a burgonya teljesen meg nem puhul. Amikor a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.04.21.

Hozzávalók

Elkészítése

A medvehagymát és az újhagymát alaposan megmossuk és apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és kisebb kockákra daraboljuk.

Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, és megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott medvehagymát és újhagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, és felöntjük a zöldség alaplével. A levest közepes lángon főzzük, amíg a burgonya teljesen meg nem puhul.

Amikor a burgonya megfőtt, botmixerrel simára dolgozzuk a levest, hogy krémes állagot kapjunk.

A tejszínt egy kisebb tálban 1-2 kanál forró levessel elkeverjük, hogy ne csapódjon ki, majd folytonos keverés mellett a gyöngyöző leveshez adjuk. A tejszín hozzáadása után egyet forralunk a levesen. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint sózzuk, valamint borsozzuk.

A levest forrón tálaljuk, fokhagymás pirított kenyérkockákkal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is