Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy lábosban a forró olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zellerzöldet és a sárgarépát, majd néhány percig pirítjuk, amíg kissé megpuhulnak. Ekkor felöntjük az egészet a vízzel, és hozzáadjuk a babérleveleket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ételízesítővel ízesítjük. A levest közepes lángon főzzük kb. 20 percig, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.05.26.

Hozzávalók

Elkészítése

A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy lábosban a forró olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zellerzöldet és a sárgarépát, majd néhány percig pirítjuk, amíg kissé megpuhulnak.

Ekkor felöntjük az egészet a vízzel, és hozzáadjuk a babérleveleket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ételízesítővel ízesítjük. A levest közepes lángon főzzük kb. 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Ezután hozzáadjuk a zöldborsót, és további 5-7 percig főzzük, amíg az is megpuhul. A babérleveleket eltávolítjuk, majd a levest botmixerrel simára turmixoljuk. A tejfölt egy kisebb tálban egy kevés forró levessel elkeverjük, majd óvatosan a leveshez adjuk, és alaposan elkeverjük.

Tálalhatjuk pirított kenyérkockával vagy krutonnal, de önmagában is ízletes.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is