Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kókuszos sütik

Sütemény receptek

Kókuszkrémes piskótatorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Piskóta: A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral és az olajjal. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a cukros tojássárgájához forgatjuk. A lisztet, a kakaóport és a sütőport (ha szükséges, habfixálóként) összekeverjük, majd fokozatosan a tojásos keverékhez adjuk. A piskótatésztát egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe (kb. 30×40 cm) öntjük, és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Balog Erika
Beküldte: 2013.04.21.

Piskótához

Krémhez

Valamint

Elkészítése

Piskóta:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral és az olajjal. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a cukros tojássárgájához forgatjuk. A lisztet, a kakaóport és a sütőport (ha szükséges, habfixálóként) összekeverjük, majd fokozatosan a tojásos keverékhez adjuk.

A piskótatésztát egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe (kb. 30×40 cm) öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A kész piskótát hagyjuk teljesen kihűlni, majd hosszában három egyenlő részre vágjuk.

Krém:

A tejet egy lábosba öntjük, majd csomómentesre keverjük benne a réteslisztet és a kókuszreszeléket. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett felfőzzük, amíg sűrű krém nem lesz belőle. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

A margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a rummal. Amikor a főzött krém kihűlt, a vajas keveréket hozzáadjuk, és simára keverjük.

Összeállítás:

Az első piskótalapot megkenjük eperlekvárral, majd a krém egyharmadával. Ezt megismételjük a második és harmadik lappal is. A legfelső rétegre a maradék krémet simítjuk.

A torta tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel, és olvasztott csokoládéval, valamint kevés olvasztott eperlekvárral díszítjük. A tortát tálalás előtt legalább 1-2 órára hideg helyre tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is