Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Kiflik

Sós sütemények

Sajtos és fokhagymás buci

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, az olajat, a sót, a maradék tejet és az élesztős tejet összegyúrjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük, amíg a duplájára nő. A margarint kettéválasztjuk. Az egyik felét megolvasztjuk, és hozzáadjuk a reszelt fokhagymát. A másik […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
kiazaniki
Beküldte: 2013.04.21.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, az olajat, a sót, a maradék tejet és az élesztős tejet összegyúrjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük, amíg a duplájára nő.

A margarint kettéválasztjuk. Az egyik felét megolvasztjuk, és hozzáadjuk a reszelt fokhagymát. A másik felét 32 egyforma kockára vágjuk, a sajtot pedig szintén 32 kockára daraboljuk.

A megkelt tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Egy-egy részt kör alakúra nyújtunk (kb. fél cm vastagságúra), és 16 egyenlő cikkre vágunk.

Első két adag (sajtos-margarinos):

Egy cikk szélét kicsit kihúzzuk, majd egy sajt- és egy margarinkockát teszünk rá. A cikket szorosan feltekerjük, a széleit kissé összenyomjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ha egy adag kész, megkenjük őket felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal.

Második két adag (fokhagymás-margarinos):

A következő két tésztarészt szintén kör alakúra nyújtjuk, és megkenjük a fokhagymás margarinnal. Ezután 16 cikkre vágjuk, és szorosan feltekerjük. A tekercseket szintén tepsibe helyezzük, megkenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal.

Az előmelegített sütőben (180 fokon) mindkét adagot kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
kiazaniki
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is