Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges levesek

Leves receptek

Zöldség levesek

Zöldséges kötöttgaluska leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sárgarépát és a fehérrépát meghámozzuk, majd karikákra vágjuk. A vajbabot a répákkal együtt egy fazékba tesszük, és fél liter vízzel lefedve, alacsony lángon pároljuk. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a húsleveskockát (vagy alaplevet), ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Amíg a levesalap fő, elkészítjük a galuskát. Az olajon üvegesre pirítjuk a finomra reszelt vagy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.05.31.

Hozzávalók

A galuskához

Elkészítése

A sárgarépát és a fehérrépát meghámozzuk, majd karikákra vágjuk. A vajbabot a répákkal együtt egy fazékba tesszük, és fél liter vízzel lefedve, alacsony lángon pároljuk. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a húsleveskockát (vagy alaplevet), ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Amíg a levesalap fő, elkészítjük a galuskát. Az olajon üvegesre pirítjuk a finomra reszelt vagy apróra vágott vöröshagymát. Amikor kihűlt, megszórjuk pirospaprikával, és alaposan elkeverjük.

A galuskatésztához a tojásokat összekeverjük a liszttel, egy csipet sóval és egy kevés vízzel, amíg könnyen nyújtható állagot kapunk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és egyenletesen elkenjük rajta a paprikás hagymás olajat. A tésztát az egyik végéről kezdve kétszer felhajtjuk, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Minden tésztacsíkot lazán megtekerünk, majd óvatosan “megkötjük” őket, hogy a főzés során ne repedjenek szét.

Amikor a levesben lévő zöldségek megpuhultak, a galuskákat a levesbe tesszük. Egyszerre adjuk hozzá az összeset, és alacsony lángon, fedő alatt kb. 15 percig főzzük. Ellenőrizzük, hogy a galuskák belseje is megfelelően megpuhult-e. Nem kell teljesen puhára főzni, mert a forró lében tovább puhulnak.

Tálalás:

A levest forrón kínáljuk, friss petrezselyemmel díszítve.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is