Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Rántott sajtos zeller

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zellert meghámozzuk, majd karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben közepes puhára főzzük (kb. 10-15 perc). Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl, mert sütéskor könnyen széteshet. A megfőtt zellert kivesszük a vízből, és hagyjuk kicsit hűlni. A karikákat enyhén megsózzuk, majd klasszikus panírozást végzünk: először lisztbe forgatjuk, majd a reszelt sajttal elkevert felvert tojásba, végül zsemlemorzsába. Egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.04.24.

Hozzávalók

Elkészítése

A zellert meghámozzuk, majd karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben közepes puhára főzzük (kb. 10-15 perc). Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl, mert sütéskor könnyen széteshet. A megfőtt zellert kivesszük a vízből, és hagyjuk kicsit hűlni.

A karikákat enyhén megsózzuk, majd klasszikus panírozást végzünk: először lisztbe forgatjuk, majd a reszelt sajttal elkevert felvert tojásba, végül zsemlemorzsába.

Egy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk az olajat. A bepanírozott zellerkarikákat az olajba tesszük, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük (kb. 2-3 perc oldalanként).

A kisült zellereket papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is