Elkészítése
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tojásfehérje habot óvatosan, több részletben beleforgatjuk a tojássárgájás masszába, hogy a tészta könnyű és levegős maradjon. A tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, és a tésztát kb. 35-45 perc alatt készre sütjük. Sütés közben nem szabad nyitogatni a sütő ajtaját, hogy a piskóta ne essen össze. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e. A kész piskótát hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük a formából.
Krém:
A habtejszínt kemény habbá verjük. A konzerv sárgabarackot lecsepegtetjük, és a felét villával vagy botmixerrel pépesítjük. A barackpürét óvatosan a tejszínhabhoz keverjük. A maradék barackot szeletekre vágjuk, és a díszítéshez félretesszük.
Összeállítás:
A kihűlt tésztát vízszintesen kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a barackos tejszínhabbal, majd ráhelyezzük a felső lapot. A torta tetejét és oldalát is bevonjuk a maradék krémmel, majd a barackszeletekkel ízlés szerint díszítjük.
