Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A tojássárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Lassan hozzáadjuk a meleg vizet, az olajat, majd fokozatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezt követően a tejet is hozzáadjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjehabot, hogy a tészta könnyű és levegős maradjon. A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 22×38 cm-es tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 180 °C-on sütjük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.04.28.

Tészta

Krém

Tetejére

Elkészítése

Tészta:

A tojássárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Lassan hozzáadjuk a meleg vizet, az olajat, majd fokozatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezt követően a tejet is hozzáadjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjehabot, hogy a tészta könnyű és levegős maradjon.

A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 22×38 cm-es tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 180 °C-on sütjük tűpróbáig (kb. 25-30 perc). Hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém:

A befőtt levét egy lábasban összekeverjük a pudingporokkal és a cukorral. Ha nem lesz 6 dl, kiegészítjük vízzel. Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd hagyjuk langyosra hűlni. Amikor a puding langyos, kihabosítjuk a margarinnal, hogy könnyű és krémes legyen.

Tejszínhab:

A cukrozatlan habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.

Összeállítás:

A kihűlt tésztát a tepsiben hagyjuk, vagy kivesszük és visszahelyezzük a tepsi aljába. Rásimítjuk a krémet, majd a krémet kirakjuk a befőtt felével. A tetejére egyenletesen eloszlatjuk a tejszínhabot, majd a maradék befőttet a tejszínhabra helyezzük.

A tetejére reszelhetünk csokoládét, vagy csorgathatunk rá olvasztott csokoládét ízlés szerint. A süteményt hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára, hogy a rétegek jól összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is