Elkészítése
Tészta:
A tojássárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Lassan hozzáadjuk a meleg vizet, az olajat, majd fokozatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezt követően a tejet is hozzáadjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjehabot, hogy a tészta könnyű és levegős maradjon.
A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 22×38 cm-es tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 180 °C-on sütjük tűpróbáig (kb. 25-30 perc). Hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém:
A befőtt levét egy lábasban összekeverjük a pudingporokkal és a cukorral. Ha nem lesz 6 dl, kiegészítjük vízzel. Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd hagyjuk langyosra hűlni. Amikor a puding langyos, kihabosítjuk a margarinnal, hogy könnyű és krémes legyen.
Tejszínhab:
A cukrozatlan habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
Összeállítás:
A kihűlt tésztát a tepsiben hagyjuk, vagy kivesszük és visszahelyezzük a tepsi aljába. Rásimítjuk a krémet, majd a krémet kirakjuk a befőtt felével. A tetejére egyenletesen eloszlatjuk a tejszínhabot, majd a maradék befőttet a tejszínhabra helyezzük.
A tetejére reszelhetünk csokoládét, vagy csorgathatunk rá olvasztott csokoládét ízlés szerint. A süteményt hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára, hogy a rétegek jól összeérjenek.
