Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, közben a margarint is felolvasztjuk egy kis lábasban, majd mindkettőt kicsit hűlni hagyjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a kakaóport, a fahéjat és a cukrot. Hozzáadjuk a felvert tojást, az olvasztott margarint és a megolvasztott csokoládét, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet. Az egészet csomómentes, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.04.25.

Hozzávalók

Elkészítése

A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, közben a margarint is felolvasztjuk egy kis lábasban, majd mindkettőt kicsit hűlni hagyjuk.

Egy nagy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a kakaóport, a fahéjat és a cukrot. Hozzáadjuk a felvert tojást, az olvasztott margarint és a megolvasztott csokoládét, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet. Az egészet csomómentes, sűrű, palacsintatészta állagú masszává keverjük.

A muffin formát előkészítjük: papírkapszlikkal kibéleljük, vagy kivajazzuk és lisztezzük a mélyedéseket. A masszát a formákba kanalazzuk úgy, hogy kb. háromnegyedig legyenek megtöltve.

Sütés:

A muffinokat előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütési idő végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy a muffin belseje átsült-e.

Tálalás:

A muffinokat rácson hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint díszíthetjük porcukorral, csokoládéöntettel vagy tejszínhabbal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is