Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Egyszer kelt fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt 2-3 dl langyos tejben és 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, a tojássárgákat, a porcukrot, a citrom reszelt héját, a sót, a rumot, és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. A maradék langyos tejet fokozatosan hozzáadva rugalmas tésztát dagasztunk. Az olvasztott vajat a dagasztás végén dolgozzuk a tésztába, hogy selymes és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.04.26.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt 2-3 dl langyos tejben és 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, a tojássárgákat, a porcukrot, a citrom reszelt héját, a sót, a rumot, és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. A maradék langyos tejet fokozatosan hozzáadva rugalmas tésztát dagasztunk. Az olvasztott vajat a dagasztás végén dolgozzuk a tésztába, hogy selymes és fényes legyen.

A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pohár vagy fánkszaggató segítségével kiszaggatjuk, majd a fánkokat letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és kb. 30 percig pihentetjük.

Sütés:

A fánkok közepét enyhén benyomjuk az ujjunkkal, majd közepesen forró olajban (kb. 170-180 °C) sütjük. Először fedő alatt sütjük az alsó oldalukat kb. 2-3 percig, majd megfordítjuk, és fedő nélkül sütjük aranybarnára a másik oldalukat. Ügyeljünk arra, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert a fánkok kívül megéghetnek, belül pedig nyersek maradhatnak.

A kisült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.

Tálalás:

A fánkokat porcukorral megszórjuk, és ízlés szerint a közepükbe lekvárt, nutellát vagy más tölteléket tehetünk. Melegen a legfinomabb.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is