Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Burgonya levesek

Leves receptek

Vargányás burgonyaleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A megtisztított sárgarépát és fehérrépát felkarikázzuk, a szárított vargányát vízben áztatjuk kb. 15-20 percig. A zöldségeket és a gombát egy lábosba tesszük, majd hozzáadjuk a sót, a borsot, egy kiskanál darált paprikát, a megtisztított hagymát és a húsleveskockákat. Az egészet fedő alatt puhára főzzük, majd felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel (kb. 1,5 liter). Amikor a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.07.31.

Hozzávalók

Levesbetét

Elkészítése

A megtisztított sárgarépát és fehérrépát felkarikázzuk, a szárított vargányát vízben áztatjuk kb. 15-20 percig. A zöldségeket és a gombát egy lábosba tesszük, majd hozzáadjuk a sót, a borsot, egy kiskanál darált paprikát, a megtisztított hagymát és a húsleveskockákat. Az egészet fedő alatt puhára főzzük, majd felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel (kb. 1,5 liter).

Amikor a leves felforrt, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, és addig főzzük, amíg meg nem puhul. Közben egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a lisztet világos zsemleszínűre, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, és gyorsan elkeverjük, nehogy megégjen. Az így elkészült rántást egy kevés vízzel simára keverjük, és a leveshez adjuk. Még egyszer felforraljuk a levest, hogy az ízek összeérjenek.

A kész leveshez csigatésztát kínálunk levesbetétként.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is