Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Savanyúban sült sertéscomb

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sertéscombot kb. 1 cm távolságban bevagdossuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk teljesen át. A vöröshagymát és a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, majd a hús bevágott részeibe helyezzük. A combot sütőedénybe tesszük, és egy tálban összekeverjük a sót, a borsot és az ételízesítőt, majd alaposan bedörzsöljük vele a hús minden oldalát. A savanyú káposztát a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.06.07.

Hozzávalók

Elkészítése

A sertéscombot kb. 1 cm távolságban bevagdossuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk teljesen át. A vöröshagymát és a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, majd a hús bevágott részeibe helyezzük. A combot sütőedénybe tesszük, és egy tálban összekeverjük a sót, a borsot és az ételízesítőt, majd alaposan bedörzsöljük vele a hús minden oldalát.

A savanyú káposztát a húsra helyezzük, és ha maradt káposztalé, azt a tetejére locsoljuk. Megszórjuk a káposztát is egy kevés sóval és borssal, majd a tetejére csorgatunk 4 evőkanál olajat. Az edényt alufóliával szorosan lefedjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőbe helyezzük.

Amikor a hús megpuhult (kb. 2-2,5 óra), eltávolítjuk az alufóliát, a káposztát lehúzzuk a hús tetejéről, és visszatesszük a sütőbe, hogy a hús szép aranybarnára piruljon (kb. 20-30 perc). Tálalás előtt a káposztát visszahelyezzük a hús mellé.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is