Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Zöldséges tekercs

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, az élesztőt és az olajat. Fokozatosan adagoljuk hozzá a langyos vizet, és rugalmas, könnyen gyúrható tésztát készítünk. A tésztát addig dagasztjuk, amíg sima és fényes nem lesz. Letakarva fél órán át kelesztjük, amíg a duplájára nő. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.05.27.

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítése

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, az élesztőt és az olajat. Fokozatosan adagoljuk hozzá a langyos vizet, és rugalmas, könnyen gyúrható tésztát készítünk. A tésztát addig dagasztjuk, amíg sima és fényes nem lesz. Letakarva fél órán át kelesztjük, amíg a duplájára nő.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A tv paprikát, a hagymát és a fokhagymás szalámit apró kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a tejföllel, a lecsepegtetett csemegekukoricával, majd ízlés szerint sóval és frissen őrölt színes borssal fűszerezzük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk. A tésztát egyenletesen megkenjük a zöldséges-szalámis töltelékkel, majd szorosan feltekerjük, mint egy piskótatekercset. A tekercset kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, kissé távol egymástól.

A tepsiben hagyjuk a szeleteket további 15 percig kelni, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is