Elkészítése
A 7 evőkanál cukrot, a lisztet és a pudingport egy tálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a 8 dl tejet, és csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a vanília esszenciát és két alaposan megmosott citrom reszelt héját. Egy citrom levét belefacsarjuk a keverékbe. Az egészet közepes lángon főzzük, folyamatosan kevergetve, amíg sűrű krémet nem kapunk.
A zselatint 0,5 dl meleg vízben feloldjuk, majd a még meleg vaníliás-citromos krémhez adjuk, és alaposan elkeverjük. Hagyjuk hűlni a krémet, amíg langyos nem lesz.
A maradék citromokat vékony szeletekre vágjuk. Egy tálban összekeverjük a 2 dl tejet a 3 evőkanál cukorral. Ebbe fogjuk mártogatni a babapiskótát.
Egy tetszőleges formájú tál alját és oldalát citromkarikákkal kibéleljük. A citromos tál aljára a krém egynegyedét tesszük, majd a babapiskótákat gyorsan belemártjuk a cukros tejbe, és szorosan egymás mellé helyezzük a krém tetején. Ismét egy réteg krém következik, majd újabb sor babapiskóta. Addig rétegezzük a krémet és a babapiskótát, amíg minden hozzávaló el nem fogy. A tetejére krém kerüljön. Ha maradt citrom, azt ráhelyezhetjük a tetejére.
A tortát egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a tál szélét óvatosan meglazítjuk egy késsel, majd a tortát kifordítjuk egy tálra. Hidegen szeleteljük és tálaljuk.
