Elkészítése
A túrót a cukorral, 2 dl tejjel, a vaníliás cukorral és a margarinnal turmixgépben simára és habosra keverjük.
A zselatint a maradék 4 dl tejben elkeverjük, majd gyöngyözésig melegítjük (nem forraljuk, hogy a zselatin ne veszítse el a hatását). Hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzákeverjük a túrós krémhez. Az egészet alaposan elkeverjük, hogy homogén állagot kapjunk.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, és beleöntjük a keveréket. A tetejére szórjuk a gyümölcsdarabokat ízlés szerint, vagy rétegezhetünk közé dzsemet vagy sűrű lekvárt. Az őzgerincformát néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a torta teljesen megdermedjen.
Amikor a torta megszilárdult, óvatosan kiborítjuk egy tálcára, és eltávolítjuk róla a folpackot. A tetejét tetszés szerint díszítjük friss gyümölcsökkel vagy mentalevelekkel. A bordák mentén felszeleteljük, és hidegen tálaljuk.
