Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Banán lekvár

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A banánokat megpucoljuk, és karikákra vágjuk. A citromot kifacsarjuk, hogy friss citromlevet kapjunk. Egy lábasban a banánt a vízzel együtt feltesszük főni. Hozzáadjuk a citrom levét és a cukrot. Ha a víz kevésnek bizonyulna főzés közben, pótolhatjuk egy kevéssel. Folyamatos keverés mellett közepes lángon addig főzzük, amíg a banán teljesen szétfő, és a keverék sűrű, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Angel101
Beküldte: 2013.05.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A banánokat megpucoljuk, és karikákra vágjuk. A citromot kifacsarjuk, hogy friss citromlevet kapjunk.

Egy lábasban a banánt a vízzel együtt feltesszük főni. Hozzáadjuk a citrom levét és a cukrot. Ha a víz kevésnek bizonyulna főzés közben, pótolhatjuk egy kevéssel.

Folyamatos keverés mellett közepes lángon addig főzzük, amíg a banán teljesen szétfő, és a keverék sűrű, lekvár állagú nem lesz (kb. 20-30 perc).

A kész lekvárt tiszta, forró vízzel sterilizált üvegekbe töltjük. Az üvegeket szorosan lezárjuk, és 10 percre fejjel lefelé fordítjuk, hogy vákuum képződjön. Ezután visszafordítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A banánlekvár hűvös, sötét helyen tárolva hónapokig eláll.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Angel101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is