Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Krumpli pecsenye: A lereszelt krumplit egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, valamint ízlés szerint sót és borsot. Az egészet alaposan összekeverjük, hogy egynemű masszát kapjunk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk közepes lángon. A krumplimasszából evőkanálnyi adagokat teszünk az olajba, és a kanál hátával vékonyra simítjuk. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
hogymegtudjuknezniblog
Beküldte: 2013.05.03.

A krumplipecsenyéhez

A túróhoz

Elkészítése

Krumpli pecsenye:

A lereszelt krumplit egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, valamint ízlés szerint sót és borsot. Az egészet alaposan összekeverjük, hogy egynemű masszát kapjunk.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk közepes lángon. A krumplimasszából evőkanálnyi adagokat teszünk az olajba, és a kanál hátával vékonyra simítjuk. Az alsó oldalukat aranybarnára sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalukat is aranybarnára sütjük.

A kész krumpli pecsenyéket vastag papírtörlőre tesszük, hogy az olaj feleslegét leitassuk.

Túró:

Egy tálban a ricottát vagy túrót villával áttörjük, majd hozzákeverjük a joghurtot, az apróra vágott medvehagymát, a zúzott fokhagymát, valamint ízlés szerint sót és őrölt színes borsot. Az egészet alaposan összedolgozzuk.

Tálalás:

A krumplipecsenyéket frissen, melegen kínáljuk a fokhagymás-medvehagymás túróval.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
hogymegtudjuknezniblog
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is