Elkészítése
Tészta elkészítése:
A porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat gépi habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk az étolajat, majd beleforgatjuk a finomra reszelt sárgarépát.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fahéjjal, majd apránként a nedves hozzávalókhoz adjuk. Kézi habverővel egynemű tésztává dolgozzuk össze.
A tésztát sütőpapírral bélelt, 24 cm átmérőjű tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben, 180 °C-on 20 percig sütjük, majd a hőmérsékletet 160 °C-ra csökkentjük, és további 20-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha elkészült, a tésztát a formában hagyjuk kihűlni.
Krém elkészítése:
A krémsajtot a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat. Ha van útifűmaghéj, azt is belekeverjük, hogy a krém állaga stabilabb legyen.
Torta összeállítása:
A kihűlt tortát vízszintesen kettévágjuk. Az alsó réteget megkenjük a krém egy részével, majd rátesszük a felső lapot, és az egész tortát kívülről is bevonjuk a maradék krémmel.
Díszítésként használhatunk reszelt narancshéjat, cukordrazsét vagy bármilyen tetszőleges dekorációt.
