Elkészítése
Az alaptészta hozzávalóit kézzel gyorsan összegyúrjuk, hogy a vaj ne olvadjon meg túlzottan. Egy kisebb kapcsos formába nyomkodjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük, amíg aranybarnára sül.
Közben elkészítjük a tetejére való citromos keveréket. A cukrot, a citromlevet és a tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a lisztet, majd egyneművé dolgozzuk.
Amikor az alaptészta megsült, még melegen megkenjük a tojás sárgájával, hogy a tetejére kerülő massza ne áztassa át. Azonnal ráöntjük a citromos keveréket, egyenletesen elsimítjuk, és visszatesszük a sütőbe.
További 20 perc alatt készre sütjük 170 fokon, amíg a teteje kissé megszilárdul és aranyszínt kap.
Tálalás:
Hűtés után szeleteljük, tálaláskor porcukorral meghinthetjük, hogy még mutatósabb legyen.
