Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Kevés tejben beáztatjuk a zsemléket, amíg megpuhulnak. A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk. A hagymát apróra vágjuk, és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kipréselt fokhagymát, és együtt pirítjuk még néhány másodpercig. A darált húst egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk az áztatott, kifacsart zsemléket, a pirított hagymát és fokhagymát. Ízesítjük sóval, borssal, és egy kevés mustárral. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.05.08.

Hozzávalók

Elkészítése

Kevés tejben beáztatjuk a zsemléket, amíg megpuhulnak. A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk.

A hagymát apróra vágjuk, és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kipréselt fokhagymát, és együtt pirítjuk még néhány másodpercig.

A darált húst egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk az áztatott, kifacsart zsemléket, a pirított hagymát és fokhagymát. Ízesítjük sóval, borssal, és egy kevés mustárral. Belekeverünk 2 db nyers tojást is, hogy összeálljon a massza.

Egy formát kibélelünk alufóliával, megkenjük egy kevés zsiradékkal, és meghintjük zsemlemorzsával. A fasírtmassza felét egyenletesen belenyomkodjuk a formába.

A főtt tojásokat sorban elhelyezzük a hús tetején. (A tojások végeit érdemes levágni, hogy szeleteléskor mindenütt szépen látszódjon a sárgája.) Ezután a maradék húsmasszát ráhelyezzük, és egyenletesen elsimítjuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, és a Stefánia szeletet kb. 40-50 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is