Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat a porcukorral gépi habverővel 15-20 percig keverjük, amíg a massza habos és könnyű lesz. Minél alaposabban keverjük, annál jobb állagú lesz a tészta. Ezután apránként hozzáadjuk az átszitált lisztet és a sütőport, majd a végén belekeverjük a frissen reszelt citromhéjat, amely kellemes aromát ad a piskótának. A sütőt előmelegítjük teljes hőfokra. A tésztát […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.05.08.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojásokat a porcukorral gépi habverővel 15-20 percig keverjük, amíg a massza habos és könnyű lesz. Minél alaposabban keverjük, annál jobb állagú lesz a tészta.

Ezután apránként hozzáadjuk az átszitált lisztet és a sütőport, majd a végén belekeverjük a frissen reszelt citromhéjat, amely kellemes aromát ad a piskótának.

A sütőt előmelegítjük teljes hőfokra. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és a sütő középső részébe helyezzük. A sütés kezdetén a hőmérsékletet 200 °C-ra mérsékeljük.

Öt perc elteltével ismét csökkentjük a sütési hőt 175 °C-ra, és további 10 percig sütjük a piskótát. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Az elkészült piskótát azonnal tiszta konyharuhára borítjuk, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a konyharuha segítségével feltekerjük. Ezt a műveletet melegen végezzük el, hogy a tészta rugalmas maradjon, és ne törjön meg.

A feltekert piskótát hagyjuk kihűlni. Ezután megkenjük lekvárral, majd újra feltekerjük. A kész piskótatekercset ízlés szerint porcukorral megszórjuk, és szeletelve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is